Home - Nieuws - Nieuwsbericht

Nieuws

Vanaf 1 juli rukt politie niet meer met spoed uit bij overvalknop

U kunt als bedrijf en/of particulieren beschikken over een overvalknop van Platvoet Beveiligingssystemen. Dit is een elektronisch alarm waarmee een stil alarm kan worden afgeven dat bij de PAC (meldkamer) terecht komt. Cijfers tonen aan dat 99% van de overvalmeldingen achteraf nodeloos blijkt te zijn. 

Per 1 juli 2021 verandert daarom de wijze waarop de politie optreedt bij overvalalarmen, deze nieuwe afgekondigde maatregel is gesteld door Politie, Federatie Veilig Nederland, Nederlandse Veiligheidsbranche, Techniek Nederland en het VEB. 

Wij informeren u graag over de gevolgen van deze maatregel.

Vanaf 1 juli 2021 worden enkel door een PAC (meldkamer) geverifieerde overvalarmen als een PRIO 1 melding behandeld. Zonder verificatie zal een overvalalarm bij de politie een lagere prioriteit krijgen (politie assistentie gevraagd).

Verificatie wil zeggen dat - naast de melding van een overvalknop - er een tweede bron nodig is waarmee de eerste melding bevestigd wordt. Dit kan door een technische verificatie en contrabellen. Verificatie kan technisch plaatsvinden, bijvoorbeeld via een camerasysteem. Een overvalalarm kan ook telefonisch bevestigd worden door een getuige, dit wordt contrabellen genoemd. De PAC (meldkamer) gaat de bij hun bekende contactpersonen nabellen met de vraag of er daadwerkelijk een overval gaande is.

Samen met u kunnen wij bekijken of de generieke werkwijze van de meldkamer passend is, of dat er een andere manier van verificatie ingericht moet worden.

In dat geval vragen wij u om contact met ons op te nemen. Wij zullen dan samen met u bespreken hoe we dit technisch en procedureel kunnen inrichten.

Andere vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan ook contact met ons op via 0541-515790.

 

 

Vanaf 1 juli rukt politie niet meer met spoed uit bij overvalknop